Recept | Gestoofde appel met rozemarijn

Heb je ’s morgens niet zoveel trek dan is dit ontbijtje perfect voor jou. Het is licht, warm en makkelijk verteerbaar doordat het fruit is gestoofd.

De Ayurvedische voedingsleer heeft wel een aantal do’s & don’ts als het gaat om het eten van fruit. Zo kan je fruit het beste op een nuchtere maag eten en niet combineren met andere voeding (met name zuivel).

 

Wat heb je nodig:
1 appel (geschild) in blokjes of plakjes
1 tl ghee (gebruik kokosolie als vegan optie)
½ tl kardemom
Takje rozemarijn

 

– Verhit de ghee in een steelpan en bak hierin de stukjes appel;
– Voeg de kardemom en rozemarijn toe en dan voeg je nog 2 el water toe
– Roer af en toe en laat het dan zo’n kleine
– 10 minuten op zacht vuur stoven tot de appel zacht en gaar is
– Giet de appel in een zeef zodat het water weg kan, schep de appel in een kommetje en enjoy!

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop