Teff wafels met honing kurkuma siroop

Wij hebben sinds een aantal weken een wafelijzer. Leuke afwisseling en leuk voor speciale ontbijtjes, zoals bijvoorbeeld voor Moederdag. Ik probeer zoveel mogelijk tarwe/glutenvrij te eten en het nu lente is, wil ik graag wafels die Kapha balancerend zijn.

Kapha is de dosha die einde winter/begin lente het meest dominant is. De eigenschappen van Kapha zijn: zwaar, olieachtig, traag, koud, compact, stagnerend, vochtig, glad en zoet. Om ervoor te zorgen dat we in balans blijven, voegen we de eigenschappen aan onze voedings- en leefstijl toe die tegenovergesteld zijn aan bovenstaand, want ‘like increases like’ volgens de Ayurvedische leer.
Teff heeft als kwaliteit droog, licht en verwarmend, ideaal voor nu. De kurkuma honing siroop kan je aanpassen op basis van je dosha: voor Kapha; gebruik meer honing dan ghee en voor Vata en Pitta precies andersom.

Wat heb je nodig:
– 125 gr teffmeel
– 1 1/2 tl bakpoeder
– 3/4 tl kaneel
– mespuntje himalaya zout
– 1 el ahornsiroop
– 120 ml notenmelk of water
– 1 middelgroot ei, geklopt of 1 lijnzaad ei
– 1 1/2 el gesmolten ghee of kokosolie, plus iets extra’s voor het invetten van het wafelijzer
– 1 el honing
– 1/2 tl kurkuma

Hoe maak je het
1. Meng het teffmeel, bakpoeder, kaneel en zout in een middelgrote kom. Roer er de natte bestanddelen met een garde doorheen en voeg bij de droge. Roer goed door.
2. Vet het wafelijzer in met ghee of kokosolie en zet het apparaat aan. Eenmaal opgewarmd, doe een deel van het beslag er in.
3. Bak de wafels tot ze goudbruin zijn
4. Meng voor de siroop de honing, ghee of kokosolie en kurkuma in een kommetje. Schenk het over de wafels en serveer.

Enjoy!

Teffwafels met honing kurmuma siroop

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop