Over

Je lichaam en geest geven voortdurend signalen af. Door het voelen, begrijpen en acteren op deze signalen leer jij jezelf nog beter kennen en beter voor jezelf te zorgen. Je gaat aanvoelen wat jij nodig hebt. Wat goed voor jou is. Je gaat nog meer van jezelf houden en leert echt connectie met jezelf te maken. Je gaat nog lekkerder in je vel zitten, letterlijk en figuurlijk, en je gezondheid komt nog meer in balans. Een Health Love Connection.

Ik kan je helpen bij huidklachten, hormonale problemen, spijsverteringsklachten, buikpijn, afvallen en nog veel meer. 

 

Holistische aanpak

Iedereen is uniek en heeft verschillende uitdagen en behoeften voor de mind, body en spirit. Dit betekent dat fysieke en mentale gezondheid geen one-stop-shop is, maar juist gebaat is bij een holistische benadering.

Tijdens een consult kijken we samen naar wat JIJ nodig hebt op basis van JOUW unieke persoon en JOUW eigen behoeften… Samen kijken we naar jouw mind-body type en hoe we jouw voedings- en leefstijl zo kunnen inrichten dat deze het best werkt in jouw leven voor jouw gezondheid. Hiervoor gebruik ik mijn kennis vanuit Ayurveda, Yoga en Reiki. Deze holistische benadering gaat ervoor zorgen dat jij JOUW balans vindt. Mind, body en spirit.

 

Over Lonneke

Sinds mijn jeugd speelt gezond eten en sporten een grote rol in mijn leven. Voeding en sport waren de twee dingen waar ik controle over had. Tijdens mijn studietijd werd ik op de proef gesteld, of sterker nog ik stelde mezelf op de proef. Het werd een ding waardoor ik uiteindelijke begeleiding nodig had om te leren dat voeding niet eng. Het was een enorm lange zoektocht met ups en down.

 

Naar je lichaam luisteren

Deze zoektocht heeft mij geleerd dat de juiste voeding vóór je werkt in plaats van tegen. Net als je lichaam, deze werkt ook nooit tegen. Wanneer je ergens pijn voelt is dit een teken van je lichaam. We gewend geraakt deze tekens te negeren. Van kleins af aan is ons vaak geleerd om vooral niet naar ons lichaam te luisteren. Moe? Stel je niet aan. Even doorzetten. Geen trek meer? Niet zeuren, bord leegeten. Pijn in je onderrug? Dyclofenac erin en doorgaan. Ons lichaam geeft aan wat we nodig hebben. En als je leert ernaar te luisteren heb je goud in handen. Het kost tijd. Het is geen quick fix. Maar de beloning is vele malen groter dan die quick en vaak tijdelijke fix ooit zal zijn.

 

Kennismaking met Ayurveda

Zo’n 14 jaar geleden kwam Ayurveda op mijn pad. Ik was enorm gefascineerd door de achterliggende filosofie. Tegelijkertijd vond ik het ook heel erg complex en verwarrend. Ze hadden het over de typen vata, pitta en kapha. Deze werden uitgebeeld middels tekeningen van lichaamsposturen. Mijn reflectie hierop was dat ik voldeed aan het type pitta ben (normaal lichaamspostuur).

Maar verder vond ik het erg ingewikkeld dus heb ik het gelaten. Op dat moment in mijn leven was ik ook heel druk met mijn carrière, een huis kopen met de man van mijn dromen en een bruiloft aan het plannen. Genoeg te doen dus.

 

Tijd voor verandering

Tot zo’n 3 jaar geleden. Ik kon mijn eten niet meer verteren, hoe über gezond ik ook at ik voelde dat het niet (meer) voor me werkte. Ik was nog nooit zo moe geweest (zelfs niet toen mijn kinderen net geboren waren en ik nachtvoedingen gaf), ik keek wazig en leeg uit mijn ogen, mijn ooit zo scherpe geheugen deed het niet meer en mijn lichaam vertoonde uitvalsverschijnselen. Best scary shit. Via Instagram kwam ik in contact met een vrouw die bezig was met haar opleiding tot Ayurvedisch therapeut en consulten aanbood. Dat was mijn teken. Ik voelde het. Het was het begin van het pellen van de ui, zoals ze dat zo mooi in de Ayurvedische geneeswijze zeggen. Laagje voor laagje kom je tot de kern. Tot jezelf. Door kleine veranderingen aan te brengen merkte ik al zoveel in bijvoorbeeld mijn stoelgang. Ik besloot op dat moment me toch weer verder onder te dompelen in Ayurveda. Het had me gegrepen. Ik was er nu klaar voor daar ik dat een aantal jaar geleden duidelijk nog niet was.

 

Ayurvedisch voedings- en leefstijl coach

Ik verslond boeken, maar wilde meer. Ik ging de opleiding volgen tot Ayurvedische voedings- en leefstijl coach, deed verdiepingscursussen over hormonen, zwangerschap, kinderen en een deep dive polsdiagnose. Ik leerde mijn lichaam en mijzelf kennen. Ik leerde aanvoelen wat voor mij werkte. Hoe ik een onbalans kon herkennen en aanpassen. Welke voeding werkte, welke kruiden ingezet konden worden. Tijdens het afnemen van proefconsulten viel het kwartje. Dit is wat ik wil gaan doen. Ik wil anderen ook helpen lekker in hun vel te komen zitten. Leren wat ze kunnen doen bij een opgeblazen gevoel en constipatie, hoe ze een mooiere huid kunnen krijgen, hoe de hormoonbalans weer hersteld kan worden.

En toen begon het idee voor The Health Love Connection. Het begint allemaal bij jezelf de moeite waard te vinden om gezond te zijn. Om je beste leven te mogen leiden. Door die dingen in je leven te hebben waar jij blij van wordt. En…het hoeft dus niet zo ingewikkeld te zijn zoals ik vroeger dacht. Ik help je Ayurveda toe te passen in het leven van nu zodat je met de wijsheid van vroeger kan leven in het nu.

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop